Οι μύγες που κάθονται επάνω στο φαγητό μας συχνά χωρίς να τις προσέξουμε θα έπρεπε να μας προβληματίζουν.
Καθώς τρώνε οτιδήποτε βρεθεί στο δρόμο τους, από σαπισμένα φρούτα και ψίχουλα μέχρι σκουπίδια, περιττώματα και κουφάρια ζώων, οι μύγες κουβαλούν μικροοργανισμούς που μπορεί να μολύνουν το φαγητό μας, άρα και εμάς.
Όσο περισσότερο χρόνο περνάει μία μύγα στο φαγητό μας, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να αφήσει πίσω παθογενείς μικροοργανισμούς που απειλούν την υγεία μας.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η μύγα δεν μπορεί να μασήσει, οπότε για να φάει απελευθερώνει – μέσω της προβοσκίδας που διαθέτει – ένζυμα στην τροφή της για να τη μαλακώσει και στη συνέχεια τη ρουφά.
Βακτήρια και ιοί προσκολλώνται στο σώμα και τα πόδια της μύγας και μπορεί να μεταφερθούν στις τροφές όταν το έντομο κάθεται επάνω σε αυτές. Ένα με δύο δευτερόλεπτα επαφής με το φαγητό είναι αρκετά για να μεταφερθούν οι βλαβεροί μικροοργανισμοί.
Την επόμενη φορά που μια μύγα θα προσγειωθεί στο φαγητό σας, θα ήταν καλύτερο να κόψετε το κομμάτι που έχει αγγίξει και απλά να το πετάξετε έτσι ώστε να μην καταναλώσετε μαζί με το φαγητό και τα μικρόβια του εντόμου.
Όσο ετοιμάζετε, σερβίρετε και απολαμβάνετε το φαγητό σας, το Shooaway το διατηρεί προστατευμένο χωρίς τη χρήση βλαβερών χημικών.
Πηγές
Onmed (2015) “Τι Συμβαίνει Όταν Κάθεται μια Μύγα στο Φαγητό μας” (29 Μαίου)
Πρώτο Θέμα (2017) “Προσοχή! Τι Ακριβώς Συμβαίνει Όταν μια Μύγα Προσγειώνεται στο φαγητό