Αν και πολλοί θεωρούμε ότι οι μύγες είναι απλά ένα ενοχλητικό έντομο, αποδεικνύεται ότι μεταφέρουν εκατοντάδες μικρόβια που θα μπορούσαν να αποτελέσουν σοβαρή απειλή για την υγεία μας.
Κατά μέσο όρο, οι μύγες μεταφέρουν πάνω από 200 είδη επιβλαβή βακτήρια, τα οποία συσσωρεύονται στις χιλιάδες μικροσκοπικές τρίχες που υπάρχουν στα πόδια τους. Και αν τα μικρόβια δε σας τρομάζουν, σκεφτείτε μόνο ότι μία μύγα – σχεδόν πάντα – θα κάνει εμετό στο φαγητό σας μόλις προσγειωθεί πάνω του.
Σύμφωνα με τον Ron Harrison, εντομολόγο και διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών στο Orkin Pest Control, ένα δευτερόλεπτο αρκεί για να μεταφερθούν όλα τα μικρόβια και τα βακτήρια στο φαγητό μας, και
“Δεδομένου ότι οι μύγες μπορούν να μεταφέρουν σοβαρές, μεταδοτικές ασθένειες όπως η χολέρα, η δυσεντερία και ο τυφοειδής, θα ήταν καλύτερο να αποφεύγετε να τρώτε πράγματα στα οποία προσγειώνεται μία μύγα”.
Ο καθηγητής του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Robert DeSalle αναφέρει ότι όταν οι μύγες ακουμπάνε το φαγητό μας, δεν ψάχνουν ένα μέρος για να ξαποστάσουν, αλλά συνήθως τρώνε ένα μέρος του. Ωστόσο, οι μύγες δεν τρώνε με τον ίδιο τρόπο που τρώνε οι άνθρωποι καθώς ακολουθούν μια διαδικασία κατά την οποία φτύνουν και ρουφάνε την τροφή.
Επιπλέον, τα έντομα αυτά μεταφέρουν πολλά βακτήρια που κουβαλάνε στα πόδια και το στόμα τους, με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιθανό ότι θα μολύνουν το φαγητό σας. Σε περίπτωση που ακουμπήσει το φαγητό σας μια αλογόμυγα ή μια μεγάλη μύγα, ο DeSalle προτείνει να το πετάξετε.
Το Shooaway δεν αφήνει το φαγητό σας εκτεθειμένο στις απρόσκλητες επισκέψεις των μυγών και σας προσφέρει ασφαλή και απολαυστικά γεύματα με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον.

 

Πηγές
1. Πρώτο Θέμα (2017) “Προσοχή! Τι Ακριβώς Συμβαίνει Όταν μια Μύγα Προσγειώνεται στο Φαγητό μας” (24 Μαρτίου)
2. Value for Life (χ.η.) “Τι θα Συμβεί αν Μια Μύγα Ακουμπήσει το Φαγητό σας; Στην Πραγματικότητα Τρώει και Φτύνει στο Πιάτο σας”