Μύγες και Χώροι μαζικής Εστίασης και παραγωγής τροφίμων: Ένα Δυνητικά Μεγάλο Πρόβλημα. Σημαντική βοήθεια σας το Shooaway το οποίο διώχνει τις μύγες και σας ξαναφέρνει τους επισκέπτες σας ευχαριστημένους.

Η διατήρηση όλων των χώρων – εσωτερικών και εξωτερικών – σε άψογη κατάσταση είναι κλειδί για τη επίτευξη καλής φήμης και ευνοϊκών κριτικών στους χώρους εστίασης.

Αλλά ακόμη και αν φροντίζετε επιμελώς να έχετε μια πεντακάθαρη κουζίνα, συμβαίνει το ίδιο με τα εξωτερικά σας τραπέζια; Οι μύγες είναι μικρά έντομα που μπορούν να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα στην επιχείρηση εστίασής σας.

Εκτός του ότι είναι αηδιαστικές, οι μύγες μολύνουν τα φαγητά και τα ποτά και απειλούν την υγεία των πελατών σας.  Και πέρα από τις απαιτήσεις ασφάλειας των τροφίμων που πρέπει να τηρούνται με συνέπεια, η φήμη της επιχείρησής σας μπορεί γρήγορα να μετατραπεί από θετική σε αρνητική με την εμφάνιση ενός εντόμου.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 5 σοβαρούς λόγους για τους οποίους οι μύγες είναι πιθανό να αποτελέσουν μεγάλο πρόβλημα για τη σύγχρονη ελληνική επιχείρηση μαζικής εστίασης:

  1. Οι μύγες αναπαράγονται γρήγορα. Υπό τις σωστές συνθήκες, η θηλυκή οικιακή μύγα μπορεί να γεννήσει μέχρι και 1.000 αυγά στη διάρκεια της ζωής της – ενώ οι προνύμφες αναπτύσσονται σε ενήλικες σε λιγότερο από 10 ημέρες.
  2. Οι μύγες μπορούν να διασπείρουν παθογόνους μικροοργανισμούς που προκαλούν πυρετό, κοιλιακές κράμπες, διάρροια, τυφοειδή, δυσεντερία και άλλες παθήσεις. Άλλα βακτήρια που μεταφέρονται από μύγες μεταδίδουν ασθένειες που προκαλούν τροφική δηλητηρίαση και αναπνευστικά προβλήματα στους πελάτες, αλλά και στους υπαλλήλους σας.
  3. Οι μύγες μολύνουν τις επιφάνειες στις οποίες προσγειώνονται. Καθώς σιτίζονται με απορρίμματα, λύματα, αποσυνθετικές ύλες και περιττώματα, αφήνουν τα μικρόβια όπου προσγειώνονται – π.χ. στα πιάτα και τα ποτήρια των πελατών σας.
  4. Οι μύγες βλάπτουν τη φήμη σας. Σε έρευνα της Orkin σε πελάτες εστιατορίων, διαπιστώθηκε ότι οι 8 στους 10 δεν θα επέλεγαν ξανά το ίδιο εστιατόριο εάν έβλεπαν ένα έντομο στο πιάτο τους. Και περισσότεροι από τους μισούς από όσους δουν έντομο γράφουν αρνητικές κριτικές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο Google, στο Tripadvisor, στο Yelp και αλλού.
  5. Οι μύγες σας κοστίζουν χρήματα. Η ύπαρξη μυγών στους χώρους εστίασης διώχνει τους πελάτες και σας κοστίζει πόντους στην επόμενη υγειονομική επιθεώρηση. Κάνοντας επανειλημμένες σχετικές παραβιάσεις, είναι πιθανό ακόμη και να αναγκαστείτε να κλείσετε την επιχείρησή σας.

Σύμφωνα με έρευνα του 2018, το 86% των καταναλωτών διάβασε κατά μέσο όρο 10 online κριτικές πριν επιλέξει ξενοδοχείο ή τοπικό εστιατόριο. Επιπλέον, 8 στους 10 νέους ηλικίας 18 έως 34 χρονών έχουν γράψει διαδικτυακές κριτικές, ενώ το 57% θα επιλέξουν μια επιχείρηση μόνο αν έχει αξιολόγηση 4 αστεριών και άνω.

Οι χρήστες του διαδικτύου εμπιστεύονται τις κριτικές όσο και έναν προσωπικό φίλο, επομένως μια κακή κριτική μπορεί να προκαλέσει σημαντική ζημιά στη φήμη και στα έσοδα της επιχείρησής σας. Οι αρνητικές κριτικές διαδίδονται εκπληκτικά εύκολα και γρήγορα μέσω του διαδικτύου.

Προμηθευτείτε το Shooaway για τα εξωτερικά σας τραπέζια και αποκτήστε περισσότερο ευχαριστημένους πελάτες διώχνοντας (και όχι σκοτώνοντας) τα ενοχλητικά και επικίνδυνα έντομα με τρόπο αξιόπιστο, ασφαλή για παιδιά και κατοικίδια ζώα, αθόρυβο, άοσμο και περιβαλλοντικά φιλικό.

Πηγές

  1. BrightLocal (2018), “Local Consumer Review Survey”
  2. Orkin (2014), “Restaurant Industry Insights: Patron Attitudes Towards Pest and Pest